Intro - Yves Coene / psycholoog-psychotherapeut / Overijse

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Intro

Ieder mens streeft van nature uit naar een zo volmaakt mogelijk bestaan, naar een leven dat voldoening geeft op verschillende vlakken: in het gezin, in de vriendenkring, in de werksituatie,… We proberen er elke dag opnieuw iets moois van te maken, om te groeien, om verder te komen, om het beste van onszelf te geven.

Het leven kent helaas tal van hindernissen, we worden soms verhinderd in ons groeien. Sommige mensen ontvingen nooit de veiligheid en geborgenheid die zo noodzakelijk is voor onze ontwikkeling. Op onze levensweg worden we ook vaak geconfronteerd met situaties die veel kracht van ons vergen om in de wereld te blijven staan: het plots verliezen van onze partner door scheiding of dood, het verliezen van een kind of een ouder, problemen in onze relatie, moeilijkheden op het werk, financiële teleurstellingen,…

Tijdens die momenten van crisis kunnen de meesten onder ons gelukkig rekenen op steun, begrip, een luisterend oor van onze naasten, onze familieleden, onze vrienden. Ze helpen ons er bovenop te komen en de weg terug te vinden…

Soms echter ontbreekt die steun of blijkt die niet voldoende te zijn om ons terug goed in ons vel te laten voelen. We blijven ons angstig, kwaad, intens verdrietig, onzeker of minderwaardig voelen.

Blijf in een dergelijke situatie niet alleen langs de kant staan, zoek tijdig professionele hulp en vooral:

SPREEK EROVER...


Die professionele hulp kan je vinden bij een psycholoog. De psycholoog zal tijdens een eerste (kennismakend en verkennend) gesprek bekijken met welke klachten de cliënt zich aanmeldt. Vervolgens zal hij, eventueel in samenspraak met de huisarts of psychiater, de meest gepaste vorm van hulp zoeken. Vaak bestaat die hulp uit psychotherapie (eventueel gecombineerd met medicatie).

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu